Laatst twitterde ik “rustige nachtdienst, filmpje op de beamer“. Ik was aan het werk op de IC en we hadden het inderdaad niet echt druk. Mijn voeten lagen heel relaxed op de ene stoel, mijn billen onderuitgezakt op de andere. Op het scherm was een spannende achtervolging aan de gang en door de speakers knalde luid ronkende motoren. Het geluid werd uiteraard zodanig aangepast dat de patiënten er geen last van hadden (of dat hoop ik tenminste). We zaten allemaal op het puntje van onze stoel toen de badguy een koppie kleiner werd gemaakt.

Op datzelfde moment werd de IC-assistent gebeld door een arts-assistent. Die was namelijk gebeld door zijn baas, die gebeld bleek te zijn door wederom een assistent, die op zijn beurt weer contact had gehad met de verpleging van de afdeling. Volg je het nog? Op de afdeling lag namelijk een patiënt die behoorlijk arbeidsintensief zou zijn. Ieder uur moest daar de hoeveelheid geproduceerde urine genoteerd worden. “Op zich wel te doen” had die verpleegkundige tegen de assistent gezegd, “maar op de IC zitten ze een filmpje te kijken“. En of die patiënt dus niet naar ons toe kon.

De IC-assistent hield de patiënt buiten de deur. Dit was geen IC indicatie, en ook al is het hier rustig, dat is geen reden om een patiënt als medium care op te nemen. Hij lachte een beetje toen hij ons het verhaal vertelde, maar IK daarentegen lachte niet. Want terwijl mijn collega’s zich hardop afvroegen hoe die verpleegkundige kon weten van onze film (hadden we het geluid nog wat zachter moeten zetten?) wist ik in gedachten één en één wel bij elkaar op te tellen. De desbetreffende verpleegkundige volgde mij namelijk op twitter.

Zuster Velthuys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s