laat-vroeg
De wekker loopt af. Een vroege dienst na een late is toch niet echt ideaal. Heel de nacht heb ik van mijn werk gedroomd en nu mag ik er weer naar toe. Na een drukke late dienst beleef ik meestal heel de avond nog een keer opnieuw. Ik kan ook meestal niet meteen in slaap komen omdat ik nog in het gestreste gevoel zit van de afdeling. Ik bedenk me op de fiets dat ik het niet licht heb zien worden sinds gisteren. Het is koud buiten en ik ben meteen klaarwakker. Ik trek het bedgordijn dicht en pak de wasbakken. “Ben jij nu nog steeds aan het werk?” vraagt de patiënt die ik gisterenavond nog in heb gestopt. Ik denk terug aan mijn korte nacht(dienst) en wil bijna met ja antwoorden maar bedenk me.

laat-dag
De wekker loopt af. Even moet ik tot mezelf komen, moet ik werken vandaag? Ja, een dagdienst, dus dan moet ik om half negen beginnen. Wat fijn dat ik geen vroege heb na mijn late dienst van gisteren, het was zo druk en ik heb weer rampzalig geslapen. Toen ik om drie uur wakker schrok bedacht ik me dat ik iets was vergeten over te dragen naar de nachtdienst. Toch maar even naar mijn werk gebeld om door te geven dat ze de bloeddrukverlagers die ik had uitgezet beter niet kunnen geven in verband met een lage tensie. Ik belde het door, zodat ik zonder te piekeren weer door kon slapen, maar op deze vroege ochtend bedenk ik me dat ze dat zelf ook wel hadden bedacht.

Eigenlijk merk je niet eens iets van dat uurtje langer blijven liggen bij een dagdienst. Van dat uurtje langer moeten blijven dan de vroege diensten echter wel. Had ik maar een vroege na mijn late dienst hoor ik mezelf stiekem denken.

laat-laat
De wekker loopt af, maar ik gun mezelf nog een uurtje, was ook zo druk op het werk, ik ben nog zo moe. De hond is het echter niet met me eens en deze besluit voor mij dat ik er toch uit moet. Het regent buiten, de hond doet haar ding en wil al snel weer terug naar binnen (goddank is ze bang dat ze smelt als er ook maar een spatje valt). Aangezien ik om kwart over twee pas op mijn werk hoef te zijn kruip ik lekker nog even mijn bed in. De telefoon gaat om elf uur, “jij hebt toch een late?“Ga je dan even met mij mee naar de stad”? vraagt mijn moeder heel enthousiast. Ik stem ermee in en bedenk me dat zo goed als heel de ochtend er al weer op zit. Ik doe snel een was in de machine, om twaalf uur sta ik in de HEMA en om één uur sta ik weer thuis… af te wassen. Om half twee de inmiddels schone was op te hangen. Twee uur, het is alweer tijd om te gaan. Wat heb je toch weinig aan je ochtend als je een late dienst hebt. Had ik maar een vroege of een dag, dan heb je in ieder geval nog iets aan je avond.

vrij
De wekker loopt af. Mijn favoriete dag van de week is toch wel mijn vrije dag. Omdat ik het weekend heb gewerkt valt deze dit keer op een maandag. Ik bel een vriendin of ze mee naar de stad wil maar ze is aan het werk. Mijn moeder dan, misschien moet ze ook nog boodschappen doen, maar ook haar tref ik helaas niet thuis. Mijn vriend is op de zaak en heeft een briefje achter gelaten met daarop een lief berichtje. Ik leg me neer bij het feit dat ik mezelf vandaag alleen moet vermaken. Ik kruip achter de computer om wat aan mijn website te werken, en voor ik het weet is de ochtend om. Hoe zou het gaan met die trombolyse patiënt van gisteren? Ik maak wat lekkers voor mezelf klaar en loop een blokje met de hond om. Zou het druk zijn op de afdeling? Na een aflevering ER te hebben gekeken besluit ik om nog even achter de computer te kruipen. Mijn collega is ook online, ze is net klaar met haar vroege dienst. Het was druk, maar lekker werken kom ik te weten. Wanneer ik weer op de afdeling ben? Ik hoef pas over twee dagen weer aan de bak…. nog twee saaie vrije dagen te gaan. “Wanneer”? “Ik kom morgen nog even naar de afdeling”, antwoord ik haar .”Ik heb hier namelijk nog een lekkere vlaai liggen en die krijg ik in mijn eentje toch niet op”.

Ik sluit de computer af en zie dat het inmiddels vijf uur is. Ik trek mijn jas aan, de hond kijkt al op maar kan dit keer niet mee. Ik stap op mijn fiets richting de bakker, even een vlaai halen voor morgen.

Zuster Velthuys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s